Sidor

lördag 23 februari 2013

Mänskliga rättigheter. - Ersättningsnämnden har tagit emot min ansökan om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga.

Idag är det precis 50 dagar sedan jag skickade in min ansökan till ersättningsnämnden. Jag lämnade in den 2013-01-04. Min ansökan hämtades ut den 2013-01-07. Så det gick ju snabbt! Den 2013-01-15 kom det ett brev till mig från ersättningsnämnden, en bekräftelse på att de mottagit min ansökan. Och där de berättar för mig att det kan ta lång tid innan mitt ärende börjar handläggas.

Och det var väl inget ovanligt med lång väntetid hos svenska myndigheter. Men har man aldrig lidit någon nöd så förstår man inte vad detta evigt väntande betyder. Hur det totalt kan förstöra en människas liv på alla plan. Tid i uppsjö har de lyckligt lottade i livet, men det har inte de mindre lyckligt lottade, varje sekund är dyrbar.

Jag har åter igen sett prov på något mycket dåligt från en myndighet alldeles nyligen. Från unga människor som sitter på mycket viktiga stolar. På stolar som avgör andra människors vara eller inte vara. Jag tror inte dom fattar vad dom håller på med. Det kan jag förstå och då på grund av deras ungdom. Men det jag inte kan förstå att de är så dåligt utbildade så de inte håller sig till lagar och regler. Totalt IQ befriade, helt hjärtlösa, saknar totalt logik, heder och moral.  Dom är rent ut sagt riktigt dumma i huvudet och riktigt korkade, elaka och taskiga. Tänk att det finns sådana fjantiga och idiotiska människor. Hoppas de en vacker dag får känna på vad de gjorde mot en annan medmänniska. Smaka på sin egen medicin. Ruttna själar! Riktigt genomruttna människor! Och det finns gott om dem. När de konfronteras med vad dom gjort så ljuger dom och gömmer sig bakom chefens stol, chefen i sin tur sväljer lögnen och gömmer sig bakom sin chef. Och så går de ihop i ring. Om man lyckas få rätt mot sådana? Det tror jag inte! För har man otur så sitter det någon från rättsväsendet på ena stolen!

Men va tusingen, det var ju inte det här jag skulle skriva om, sinnet rann på mig bara!
Jo just! Ersättningsnämnden skriver något om sekretess. Ja ni vet det där som inte fungerar. Myndigheter läcker som såll, de babblar hit och dit! Det vet vi ju allihopa.  Så det var ju bara larvigt att skriva det i brevet, ingen tror på det eller bryr sig.

Respekt för myndigheter och myndighetspersoner? Inte jag i alla fall. När dom visar mig respekt och hänsyn så ska jag börja fundera på det. Dom är inte mer värda än vad jag är. Dom har bara lite mer pengar på banken än vad jag har. Det var allt och är väl inget att skryta med.

Nä! nu jäklar blir jag arg igen! Det har gått åtta år sedan utredningen om vanvårdade barn började och de har mage att skriva att det kommer att ta ytterligare lång tid. Hur är detta möjligt? Hur kan vissa människor få lov att behandla andra människor på det här sättet, så illa!

Men jag känner i mitt hjärta att sådana här människor inte kommer att kunna fortsätta att förnedra och kränka andra människor. Så är det!

Mänskliga rättigheter

Alla människor har lika värde och samma grundläggande rättigheter. Men i många länder sker brott mot människors rättigheter, till exempel att människor diskrimineras på grund av sitt kön, etniska ursprung eller funktionshinder.

Det här är något jag tror kommer, något som kommer att hårdras. -Ökad respekt för de mänskliga rättigheterna, ursprungsfolks rättigheter och rättigheter i arbetslivet och fackliga frågor.

Det här hände för några år sedan, det hände inte där jag bor nu. Jag hade ett sammanträffande med en socialassistent och med dennes handledare "gruppledare" Vid tillfället var jag väldigt sjuk, ja riktigt ordentligt sjuk. Jag sa det till handledaren att jag var rätt så sjuk. Hon log, tittade på mig och sa - Ja jag ser det! Och fortsatte att kränka mig! Dom här två körde gemensamt över mig, en sjuk människa? Och dom såg riktigt nöjda ut ju mer dom kunde skada. Och dom log och log. Jag kanske ska säga att de log överlägset och skadeglatt, dom visste att dom hade makten och att jag inte skulle kunna göra något åt det oavsett hur rätt jag hade. "Två snorungar bestämde det?"  Här stack mina rättigheter, ingen som helst hänsyn togs, absolut inte till något. Hårdföra tjejer och oärliga. Jag har inte glömt och förlåtit, jag är ingen sådan person. Jag kommer ihåg och kommer aldrig att glömma. Inte en enda sekund.

Från det tänkt jag då ta mig ett tänk på hur regeringen med Maria Larsson i spetsen tänker. Hur ska dom nu kunna spara in pengar på de vanvårdade? Jag tror och tänker så här - Om dom drar ut på tiden så hinner många dö av ålder och annat, idag tror jag redan 200 som var med från början av utredningen har hunnit dö. Och nu ska vi ju vänta ytterligare några år. Säkert hinner 200 till dö av ålder. Hur blir det då med resten? Jo! då tar man och börjar med hemleverans av sprit. Först på prov som inte gick så bra, men man utökar ändå området. Här har vi nog en tanke att många av de vanvårdade som har problem med spriten ska köpa hem och supa ihjäl sig. Sen har vi ju alla pubar, det kryllar av dem. Det är så här jag tror! Så på slutet är det nog väldigt få som kommer att få någon ersättning och upprättelse för de brott som begåtts av politiker och myndigheter.

 Regeringen är splittrad. Anders W Jonsson (C), vice partiordförande och ledamot i socialutskottet, ger nu besked att Centerpartiet säger nej till hemleveranser.
– Vi är mycket, mycket tveksamma till detta av rent alkoholpolitiska skäl. Systembolagets uppgift är inte att sälja så mycket sprit som möjligt, utan att stå för en restriktiv alkoholpolitik. Att med bud börja köra hem Explorerflaskor till den som är gravt alkoholiserad kan aldrig vara Systembolagets uppgift, säger han. 

Men det tycker barn och äldre minister Maria Larsson, hon som höll i vanvårdsutredningen!? Hon borde veta bättre! Därför tror jag som jag tror. Nu när jag sitter och babblar på här så kan jag se finansminister Anders Borgs nylle, han ler och räknar in hur mycket han tjänar på detta. Han har reda sparat 50.000.000 kronor på de som dött. Väntar han ytterligare några år så spar han ändå mer. Undra hur dom tänkt sig göra med 1980talisterna, när de börjar bråka om sin rätt. Dom är säkert fler och framför allt yngre. Då behöver Borg många kulramar, jävligt många!

Video - Eddie Meduza Mera Brännvin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar